Mens vi venter på The Master


Paul Thomas Andersons sjette spillefilm, The Master, er satt til å ha norsk premiere den 11. januar (15. februar ifølge Filmweb). Filmen, som dreier seg rundt Scientologikirkens opphav, høstet god mottagelse under filmfestivalen i Venezia – hvor Anderson mottok Sølvløven for beste regissør. Og etter premieren i USA har det regnet lovord og høye terningkast (stjerner i utlandet) over filmen.

Ikke overraskende har Anderson blitt bombardert med spørsmålet: ”Har du vist filmen til Tom Cruise”. Cruise, som jobbet sammen med Anderson på Magnolia (1999), er som de fleste vet et aktivt medlem i menigheten. Under et intervju med Angela Bishop (Network Ten) ble Anderson igjen spurt om han hadde vist filmen til Tom Cruise. Se hvordan han svarte her:

Men slutt på sladderet, og frem med godsakene: Mens vi venter på The Master kan vi kose oss med dette videoopptaket fra en omfattende Q & A regissøren deltok på under en visning av filmen på Astor Theater i Melbourne, Australia.

Dessverre må vi vente et par måneder til før vi kan se filmen her til lands. Heldig for meg så bor jeg i Danmark og får sett filmen snaue to uker før dere hjemme i Norge – om det er filmwebs dato som gjelder. Så er det bare å bite tennene sammen og holde ut. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.